Keuringen

Schapenkeuringen van het Clun Forest stamboek

Clun Forest schapen: drie ooien op keuring
Schapen: Drie van onze Clun Forest ooien op de Keuring Zuid in 2018

´s Zomers gaan wij meestal met schapen en lammeren naar keuringen. De belangrijkste is de Nationale Clun Forest schapenkeuring in augustus. Twee Engelse keurmeesters beoordelen daar de schapen en de lammeren. Zo kunnen we de beste schapen voor de fokkerij selecteren. Je kunt dan ook goed je dieren vergelijken met de schapen van collega-fokkers. 
Er zijn ook meestal twee regionale keuringen: Keuring Zuid en Keuring Noord. Meestal gaan we ook naar een van deze twee keuringen met schapen en lammeren.
Keuringen van de Clun Forest Schapenvereniging zijn altijd gezellige bijeenkomsten. Waar je ook het nodige bijleert en allerlei weetjes worden uitgewisseld. 

Succes op een keuring is niet alleen afhankelijk van de goede bloedlijnen en het maken van goede combinaties tussen rammen en ooien. Minstens zo belangrijk is een goede verzorging, waardoor schapen en lammeren zich goed ontwikkelen. Wij fokken nu al ruim 30 jaar schapen. Wij selecteren zo goed mogelijk op de typische Clun Forest eigenschappen. Maar ook op goede groei, karakter en een zo groot mogelijke ongevoeligheid voor ziekten e.d.

Op een aparte pagina hebben we de resultaten van onze schapen bij de keuringen van het Clun Forest stamboek op een rij gezet.